Toronton päävalmentajan ja nuoren GM:n sukset ristissä – mitä tapahtuu kauden jälkeen?

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin meno on hyytynyt pahemman kerran juuri NHL:n pudotuspelien lähestyessä.

Viimeisestä kuudesta pelistään vain kaksi voittoa ottaneen seuran omanarvonsa tunteva päävalmentaja Mike Babcock on viime aikoina kritisoinut mm. nuoren GM Kyle Dubasin ratkaisuja jättää joukkueen syvyyspuoli huomioimatta NHL:n siirtotakarajalla.

Varsinkin puolustajakaksikko Jake Gardinerin ja Travis Dermottin loukkaantumiset ovat korostaneet entisestään joukkueen suurinta heikkoutta, syvyyden puutetta puolustuksessa. Babcock arvosteli myös joukkueen fyysisyyden puutetta sekä varsinaisen mitat täyttävän kakkosmaalivahdin puuttumista kokoonpanosta.

Toronto Sun kertoo, että Dubasin ja Babcockin näkemyserot joukkueen rakentamisen suhteen saattavatkin tietää jopa Babcockin potkuja tulevana kesänä, mikäli joukkue ei onnistu tälläkään kaudella selviytymään pudotuspeleissä avauskierrosta pidemmälle.

8-vuotisella, 50 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella Leafsia valmentavan Babcockin lähtö seurasta kesken sopimuksensa olisi iso yllätys, joskaan ei mahdoton ratkaisu. Syvätaskuinen seura ei tiettävästi aio katsella valmentajansa kiukuttelua loputtomiin.

Yhtenä vaihtoehtona miehen paikalle on pidetty toista kokenutta mestarivalmentajaa, Chicago Blackhawksin riveistä potkut kesken kauden saanutta Joel Quennevilleä, jonka tiedetään hakevan päävalmentajan paikkaa NHL:stä ensi kaudeksi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!