Ruotsalaishyökkääjä Elias Pettersson on tehnyt NHL:ssä Vancouver Canucksin paidassa historiaa. Suurlupaus on nyt kaikkien aikojen tehokkain tulokas leirissä.

Ensimmäistä kauttaan NHL:ssä pelaavan suurlahjakkuuden saldo on 62 pelin jälkeen 27+34=61 – kukaan ei ole pystynyt tulokaskaudellaan yhtä kovaan liekehdintään.

Aiempi ennätys oli sekä Pavel Buren että Ivan Hlinkan nimissä. Kummatkin takoivat 60 pinnaa kausilla 1991-92 ja 1981-82.

Jotain Petterssonin vireestä kertoo esimerkiksi se, että ensinnäkin aiemman ennätyksen hallitsijat ovat melkoisen legendaarisia nimiä jääkiekkomaailmassa. Lisäksi, kun tuoreempi noista noteerauksista oli yli 25 vuoden takaa, on Pettersson taatusti vastannut varausnumeron tuomaan huutoon paremmin kuin hyvin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Elias Pettersson of the @Canucks has set the franchise record for most points in a season by a rookie. #NHLStats #VANvsCHI

Vancouver nappasi ruotsalaissentterin NHL:ään juhannuksena 2017 ykköskierroksella viidentenä.

Mainittakoon nyt vielä sekin, että Bure ja Hlinka tarvitsivat tuohon 60 pisteeseen selvästi enemmän otteluita (65 ja 72) kuin Pettersson 61 pinnaan.‌

Yöllä Vancouver kaatoi Chicago Blackhawksin jatkoajalla numeroin 3-2.