TPS:n paidassa SM-kultaa (2009-10) voittanut maalivahti David Leggio on tehnyt urallaan mainetta erikoisella tavalla.

Leggio kohautti AHL:ssä vuonna 2014, kun hän torpeedoi vastustajan kaksi vastaan nolla -hyökkäyksen kaatamalla oman maalinsa kallelleen. Maalin kaataminen tarkoittaa AHL:n sääntöjen mukaan rangaistuslaukausta, joka oli Leggiolle paljon parempi vaihtoehto, kuin kahden pelaajan kohtaaminen läpiajossa.

AHL reagoi jenkkivahdin häikäilemättömään temppuun välittömästi muuttamalla sääntöjä siten, että maalinsa kaatanut maalivahti saa jatkossa automaattisen pelirangaistuksen.

Leggio toisti kikkansa Saksan DEL-sarjassa vuonna 2017 ja tästä nousi jälleen haloo. DEL-liiga teki pian uuden säännön, jonka mukaan maalin tahallisesta kaatamisesta seuraa jatkossa automaattinen maali läpiajossa olleelle joukkueelle.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmanin paljasti uusimmassa 31 Thoughts -kolumnissaan, että Leggion temput huolestuttaa jo NHL:ssä asti.

– NHL on aloitettu keskustelut uudesta ”Leggio-säännöstä”. Tämä on kunnianosoitus maalivahti David Leggiolle, joka kaatoi mielummin maalinsa, kuin kohtasi kaksi vastustajan pelaajaa läpiajossa. NHL harkitsee tätä nyt tosissaan. Se on varmaa, että joku haluaa vielä kokeilla tätä taktiikkaa, Friedman kertoi.