Calgary Flames kunnioittaa ennen varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa pelattavaa Minnesota Wild -ottelua seuralegendaansa Jarome Iginlaa.

Valtaosan urastaan Flamesia edustaneen Iginlan käyttämä pelinumero 12 nousee tuolloin calgarylaisjoukkueen kotihallin kattoon.

41-vuotias Iginla kertoo CBC:lle olevansa hyvin hermostunut siitä, kuinka kaikki tulee sujumaan.

– Tunteet tulevat todennäköisesti olemaan pinnassa, se on hyvin erityinen hetki. Perhettäni ja ystäviäni on runsaasti paikalla ja se merkitsee minulle paljon, Iginla toteaa.

Kanadalaisen pelinumeron taustatarina on mielenkiintoinen. Iginla liittyi 16-vuotiaana junioriliiga WHL:ssä pelaavaan Kamloops Blazersiin ja tarjolla oli kaksi vaihtoehtoista numeroa: 11 ja 12.

Kovana Edmonton Oilers-fanina Iginla halusi numerokseen 11 – kunnioittaakseen legendaarista Mark Messieriä. Joukkue antoi hänelle kuitenkin toisen vaihtoehdon ja asia oli sillä selvä.

NHL-uransa käynnistyessä kaudella 1995-96 Iginla käytti Flamesissa aluksi numeroa 24, koska 12 oli hyökkääjä Paul Krusen käytössä, mutta seuraavan kauden puolivälissä Kruse kaupattiin joukkueesta ja Iginla sai tutun numeron.

Iginla pelasi yhteensä 1554 NHL-ottelua summaten 1300 (625+675) tehopistettä. Hän lopetti uransa keväällä 2017 Los Angeles Kingsissa.