Montreal Canadiensin suomalaislaitahyökkääjä Artturi Lehkonen käy läpi vaikeita aikoja.

Maalinteossa vain kolmesti 38 viimeisen ottelun aikana onnistunut 23-vuotias on merkkauttanut kauden 64 ottelussa tehot 7+17=24. Miehen edellinen maali syntyi kuitenkin viime vuoden puolella – 29. joulukuuta, minkä jälkeen alla on karmea 26 ottelun maaliton putki.

– Pelaan edelleen vain omaa peliäni. Se pitää sisällään paljon muutakin kuin pelkkää maalintekoa, mutta tottakai jokainen haluaa tehdä maaleja, Lehkonen kommentoi NHL.comille.

– Minun pitää vain keskittyä tulevaan ja yrittää olla ajattelematta liikoja, suomalaishyökkääjä pohtii avaimia maalittoman putkensa katkaisemiseksi.

Joukkuekaveri Andrew Shaw muistuttaa siitä, että Lehkosen arvo joukkueelleen korostuukin tilastoissa näkymättömissä pienissä asioissa.

– Vaikkei hän onnistu maaliteossa, hän kamppailee kovaa ja tekee rajusti töitä. Hän tekee paljon pieniä asioita oikein. Toisinaan kiekot eivät vain pompi maaliin, ja se on osa tätä lajia, Shaw muistuttaa.

Päävalmentaja Claude Julien jaksaa hänkin kannustaa suomalaista.

– Pidän siitä, että hän on alkanut jälleen luomaan tilanteita. Kun alat luomaan tilanteita, maalit kyllä tulevat sen myötä. Toivottavasti tämä tapahtuu pian, Julien toteaa.

– Hän on todella luotettava pelien loppuhetkillä sekä pelatessaan kärkikentällisiä vastaan alivoimalla. Hän tuo peliimme paljon. Hyökkäyspään tehot eivät tyydytä häntä itseäänkään, mutta tiedämme hänellä olevan potentiaalia myös sillä osa-alueella, Julien rohkaisee kolmatta kauttaan Canadiensissä pelaavaa suomalaishyökkääjäänsä.