Colorado Avalanche on kokenut pudotuspelihaaveidensa kannalta ikävän takaiskun tärkeän laitahyökkääjä Matt Nieton jäädessä sivuun tositoimista 6-8 viikon ajaksi. Asian vahvisti seuran GM Joe Sakic.

Tällä kaudella 58 ottelua tehoin 4+18=22 pelannut 26-vuotias jenkkilaituri on Avalanchen kapean hyökkäyksen tärkeimpiä pelaajia, joten miehen poissaolo tuleekin pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen kannalta pahimpaan mahdolliseen saumaan.

Nieton paluu tositoimiin tapahtuneekin arvion mukaan vasta toisella pudotuspelikierroksella, mikäli joukkue itsensä sinne asti onnistuu taistelemaan.

Avalanche vahvisti joukkuettaan siirtotakarajalla hankkimalla sentteriosastolleen viimeksi Florida Panthersia edustaneen Derick Brassardin. Brassard avasi uransa Avalanche-paidassa viimeistelemällä välittömästi maalin vanhaa seuraansa vastaan.