Kausi 2017-18: 81 ottelua tehoin 23+68=91.

Tämä talvi: Toistaiseksi 60 kamppailua pistein 12+60=72.

Winnipeg Jetsin Blake Wheeler on ollut lähimenneisyydessä pysäyttämättömässä vireessä, jos on katsominen tähden syöttötaitoa.

Wheeler on tehnyt syötöillään seurahistoriaa, sillä hän on vasta ensimmäinen Jetsin tai Atlanta Thrashersin pelaaja, joka on pystynyt saalistamaan vähintään 60 syöttöpinnaa kahdella peräkkäisellä kaudella.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Blake Wheeler is the first player in @NHLJets / Thrashers franchise history to record consecutive seasons with at least 60 assists. #NHLStats #WPGvsARI

Tämän esimerkin rinnalla on helppoa todeta, että esimerkiksi nyt ykkösketjussa Wheelerin ja Mark Scheifelen kanssa pelaavalla Patrik Laineella (28+12=40) pitäisi olla otolliset saumat ”jatkuvaan” maalintekoon supertähden panoksen myötä.

Saumoja kasvattaa edelleen se fakta, että kuten kaikki tietävät, on suomalaisen laukaus parhaimmillaan maailman kärkipäätä.

Viime aikoina piristynyt suomalainen vastasi Winnipegin ainoasta maalista Arizona Coyotesia vastaan 1-4-tappioon päättyneessä matsissa. Osuman syötti ylivoimalla juurikin Wheeler.