NHL:ssä viime vuosikymmeninä hyvinkin yleinen tappelukulttuuri on johtanut useiden takavuosien nyrkkisankarien uranjälkeisiin vaikeuksiin näiden ajautuessa usein ongelmiin päihteiden, lääkkeiden ja steroidien kanssa.

Entinen NHL-tappelija Reid Simpson avaa Spittin’ Chiclets -nimisessä podcastissa oman uransa aikaisia tapahtumia karulla tavalla. 1990- ja 2000-luvuilla uraa kaukalopoliisina luonut, nykyisin 49-vuotias Simpson kieltää itse joutuneensa urallaan lääkekoukkuun. Sen sijaan mies muistaa nähneensä läheltä usean tappelijan keräävän hetkessä kroppaansa valtavat määrät puhdasta lihasmassaa.

– Tiedän monien käyttäneen aineita tuohon aikaan. Näin 19-20-vuotiaita kavereita, jotka tulivat liigaan 80-kiloisina. Kolmen vuoden jälkeen samat kaverit painoivat 115 kiloa ja heidän rasvaprosenttinsa oli yhdeksän pinnassa. Kukaan ei kasva tuollaiseksi ilman steroideja, mies avaa menneiden vuosikymmenten ammattilaisarkea nostamatta esille yksittäisiä nimiä.

Simpson itse pelasi urallaan 301 NHL-ottelua edustaen tuona aikana peräti yhdeksää eri seuraa ja keräten massiiviset 838 jäähyminuuttia. Laitahyökkääjänä pelannut kovanaama päätti pääosin farmissa vierähtäneen uransa lopullisesti kauden 2009-10 jälkeen.