St. Louis Blues on syttynyt NHL:ssä liekkeihin – muutoksen taustalla iso tekijä: ”Kertoo asiat niinkuin ne ovat”

© Kuva: Getty Images

St. Louis Blues on herännyt huimalla tavalla pudotuspelitaistoon.

Uudenvuodenpäivänä koko NHL:n jumbona majaillut joukkue on liitää tällä hetkellä taalajäillä, kun kymmenestä edellisottelusta on irronnut peräti yhdeksän voittoa. Nousukiidon myötä Blues on jo keskisen divisioonan kolmospaikalla.

Kuinka tässä sitten kävi näin? Mikä sai suunnan muuttumaan?

– Syitä voimme keksiä useampia. Parantunut itseluottamus joukkueena. Todella hyvä uusi maalivahtilöytö. Uusi valmentaja. Pelaajien tottuminen muuttuneisiin rooleihin/jääaikaan, kirjoittaa NordicBetin NHL-kirjeenvaihtaja Jouni Nieminen.

Blues vaihtoi päävalmentajaansa 19. marraskuuta. Tuolloin Mike Yeo sai väistyä ja tilalle nousi Craig Berube, jonka avulla joukkue on saatu aivan uudenlaiseen lentoon.

– Berube kertoo asiat niinkuin ne ovat; sanoo pelaajille, mitä heiltä odotetaan, ja sitten pitää heitä vastuussa tekemisistään. Ja jotenkin hän osaa tehdä sen posin kautta. Pelaajat näyttävät todella pitävän valmentajastaan. Blues pelaa jotenkin samalla tavalla kuin New York Islanders idässä. Hyvä puolustava joukkue, Nieminen näkee.

Valmentajanvaihdoksen jälkeen myös kovimmat yksilöt on saatu iskuun. Muun muassa Vladimir Tarasenko on summannut kymmeneen viime otteluun huimat 17 (9+7) tehopistettä.

Paranettavaakin löytyy. Nieminen nostaa esille Jaden Schwartzin. Viime kaudella 24 maalia tykittänyt hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella ainoastaan neljä osumaa. Se on auttamatta liian vähän kakkosketjun vasemmalle laiturille.

Mikäli haluat lukea asiasta lisää, voit tehdä sen täältä.

Lähde: NordicBet


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.