NHL:ssä synkän alkukauden jälkeen liekkeihin roihahtanut St. Louis Blues jatkaa taalajäillä edelleen väkevästi.

Kun joukkueen tulokasveskari Jordan Binnington nollasi Arizona Coyotesin viime yönä 4-0-voitton päättyneessä ottelussa, nousi kolmannen nollapelinsä torjunut kanadalaisveskari harvinaiseen joukkoon joukkueen historiaa mietittäessä.

Vain kolme muuta torjujaa on pystynyt ottamaan enemmän nollapelejä kausikohtaisesti nimenomaan tulokkaista puhuttaessa. He ovat Ernie Wakely – neljä nollapeliä kaudella 1969-70 sekä samaan 2000-luvulla pystyneet Brent Johnson (2000-01) ja Jake Allen (2014-15).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Only three rookie goaltenders in @StLouisBlues franchise history have posted more shutouts than @binnnasty (3) in a single season: Ernie Wakely (4 in 1969-70), Brent Johnson (4 in 2000-01) and Jake Allen (4 in 2014-15). #NHLStats #STLvsARI

Jos on kaikki nollapelinsä tämän vuoden puolella torjuneen vahdin tarina komea, niin samaa voi sanoa myös Bluesista.

Kautensa surkeasti aloittanut St. Louis viilettää jo kahdeksan ottelun voittoputkessa, ja ainakin nyt jatkopaikat ovat lähempänä kuin karsiutuminen. Koska Blues keikkuu keskisessä divisioonassa jo kolmantena, ei syksyn taaperrusta ole syytä nyt muistella.