NHL:n varaustilaisuudesta on kesällä odotettavissa suomalaisittain jälleen mielenkiintoista seurattavaa ykkösvarauksesta viimeisen kierrokseen huutoihin asti.

Isoa osaa pelaajista kannattaakin vielä seurata Liigan lisäksi käynnissä olevassa Nuorten SM-liigassa paikan päällä sekä kotisohvalla Ruutu-palvelusta, joka näyttää Nuorten SM-liigan ottelut suorana lähetyksenä.

NHLSuomi-sivusto listasi neljä kuumaa nimeä, jotka kannattaa laittaa kotimaan kaukaloissa seurantaan.

Iivari Räsänen

Suomessa on viimeiset vuodet kaipailtu eturiviin jykeviä puolustuspään puolustajia. Yhdeksi sellaiseksi on kasvamassa Tapparan puolustajalupaus Iivari Räsänen.

Toukokuussa 18 vuotta täyttävä kiekkovarma Räsänen on nopea luistelija, jolla kuitenkin on vielä ajoittaisen raskasliikkeisen kömpelyyden kanssa tekemistä. Varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen huudosta taistelevan Räsäsen pelaaminen ylöspäin on raporttien mukaan kehittynyt viime kaudesta selvästi. Omassa päässä pelaaminen on fiksua ja itsevarmaa. Vuonna 2016 alle 16-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut isoveli Aapeli Räsänen pelaa Yhdysvaltain yliopistosarjaa Boston Collegessa.

Wiljami Myllylä

Kokkolan Hermeksestä tälle kaudelle Helsingin IFK:n riveihin siirtynyt Wiljami Myllylä on paukutellut 41 ottelussa Nuorten SM-liigassa komeat 18 maalia ja 16 syöttöä. Tehokas laitahyökkääjä tunnetaan vahvana luistelijana ja iästään huolimatta varsin valmiina pelaajana.

Edesmenneen huippuhiihtäjä Mika Myllylän pojalla urheilijan geenit ovat fyysisen kestävyyden puolesta myös kunnossa. 182-senttisellä hyökkääjällä on kesällä mahdollisuudet alempien kierroksien varaukseen, mutta Myllylä tullee rakentamaan uransa perustaa HIFK:ssa ainakin vielä tulevalla kaudella.

Leevi Aaltonen

KalPan Leevi Aaltonen muutti jääkiekon perässä Mikkelistä Kuopioon jo 14-vuotiaana kaudelle 2015-2016. Tammikuun 24. päivä 18 vuotta täyttävä Aaltonen on kuulunut läpi nuoren ikänsä vuonna 2001 syntyneiden lahjakkaimpiin pelaajiin, mutta loukkaantumiset ovat viime aikoina hidastaneet nopeasti noussutta kehityskäyrää.

Pikkuleijonien MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen viime huhtikuussa kuulunut Aaltonen on nopea ja taitava laitahyökkääjä, joka ei arkaile käyttää laukaustaan. 175-senttinen Aaltonen on varreltaan vähäinen, mutta omaa silti mahdollisuudet ykköskierroksen huutoon.

Kuluneella kaudella Nuorten SM-liigassa Aaltonen on pelannut 22 ottelua tehoin 7+17. Liigassa nuori mies on pelannut kuusi ottelua, joissa hän on kerännyt yhden syöttöpisteen.

Antti Saarela

Kaikki muistavat muutaman vuoden takaisessa Nuorten Leijonien kotikisojen kultajoukkueessa vahvasti esiintyneen Aleksi Saarelan. 22-vuotiaan Aleksin pikkuveli Antti Saarela on nyt varausiässä ja kuuluu ikäluokkansa parhaimmistoon. Antilta löytyy veljensä tavoin fyysistä vääntövoimaa sekä laadukas pelisilmä.

179-senttinen ja 80-kiloinen Saarela debytoi Lukon liigajoukkueessa viime kaudella ja tällä kaudella edustusjoukkueessa on kertynyt 13 ottelua tehoin 1+4. Pääosa ajasta on mennyt Nuorten SM-liigassa, jossa vasemmalta laukova laitahyökkääjä on tehnyt 22 ottelussa 15 pistettä.

Kysymyksiä herättää kesäkuussa 18 vuotta täyttävän Saarelan loukkaantumishistoria, sillä joulukuun lopussa hän kärsi jo uransa toisen aivotärähdyksen. Kaiken osuessa kohdalleen nuorukaisella on mahdollisuudet toisen kierroksen varaukseen.

Anssi Shemeikka
Twitter: @AnssiShemeikka

>>Ruutu on kotimaisen jääkiekon koti! Yli 1400 ottelua kaudessa!