NHL-jäihin kaudella 2007-08 ensimmäiset luistimenpiirtonsa tehnyt ja taalajäillä koko uransa Montreal Canadiensia edustanut Carey Price torjui torstain vastaisena yönä merkittävän voiton Arizona Coyotesista. Habs voitti 2-1 ottelun, jossa pikkumustan eteen 30 kertaa venynyt kanukki varmisti kauden 20:nnen päänahkansa.

Mainittu voittomäärä on historiallisen kova, kun mietitään samalla aiempia sesonkeja. Price on onnistunut torjumaan nyt jo yhdeksällä eri kaudella vähintään 20 voittoa.

Kovempaan ovat pystyneet aktiivikassareista vain Henrik Lundqvist, joka on torjunut peräti 13 eri kaudella vähintään 20 voittoa. Tilastossa seuraavina ennen Habs-vahtia ovat Roberto Luongo 12 ja Marc-Andre Fleury 11 kaudella.

Olympiakultamitalisti jakaa kyseisessä tilastossa kolmossijaa Ryan Millerin ja Cam Wardin kanssa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Carey Price recorded his ninth career 20-win season, moving into a tie with Jacques Plante and Patrick Roy for the most such campaigns in @CanadiensMTL franchise history.

Five active netminders have also posted at least nine such seasons. #NHLStats #ARIvsMTL

Montrealin ja Arizonan välisen kamppailun suomalaiset, eli Habsin Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen ja Joel Armia jäivät pisteittä. Antti Niemi puolestaan avasi Montrealin luukkua.