Florida Panthersin Frank Vatrano on kulkenut NHL:ään hieman epätavallisempaa reittiä. Hyökkäyksessä niin keskellä kuin laidallakin viihtyvää jenkkiä ei koskaan varattu taalajäille, vaan hän ponnisti sinne oikeastaan suoraan NCAA:sta kaudeksi 2015-16.

Taalajäillä hän lähestyy kovaa vauhtia jo 200 pelatun ottelun rajaa, AHL:ssä kokemusta on karttunut vain vajaan 50 kamppailun verran.

NHL-uransa Boston Bruinsissa aikoinaan aloittanut 24-vuotias pelaaja on juurikin varaamattomuuden ja viime yön panoksensa takia poikkeuksellinen tapaus.

Hänestä tuli riemukkaaseen 6-2-voittoon päättyneessä San Jose Sharks -pelissä vasta kolmas varaamaton pantteripaitainen soturi, joka on onnistunut viimeistelemään yhdessä koitoksessa jopa neljä pinnaa.

Vatrano kuritti rumaan tappioon taipunutta Sharksia huimin tehoin 1+3=4.

Muut neljään pisteeseen yltäneet varaamattomat pelaajat ovat temppuun vuoden 2009 syksyllä pystynyt Steve Reinprecht ja lähes päivälleen 25 vuotta sitten tuollaisen uroteon tehnyt Jesse Belanger.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Frank Vatrano became the third undrafted player in @FlaPanthers franchise history to record four points in a game.

The others: Steve Reinprecht (Oct. 30, 2009) and Jesse Belanger (Jan. 19, 1994). #NHLStats #SJSvsFLA

Koska edustamansa joukkueen kuudenneksi parhaan pistemiehen tämän sesongin saldo näyttää lukemia 16+10=26, on yhden kauden piste-ennätys mennyt aikoja päiviä sitten romukoppaan. Aiemmin rekordi oli mallia 10+8=18.