Kun Pittsburgh Penguinsin Jake Guentzel latoi aamuyöstä Anaheim Ducksin reppuun tyylikkäästi kolme maalia, varmisti hyökkääjä samalla uransa neljännen hattutempun runkosarjan ja pudotuspelien ottelut huomioiden.

Ykkösketjun vasen laituri on murtautunut Pensiin ryminällä, sillä neljä knallia on peräti kolmanneksi eniten kautta seurahistorian pelaajien kolmen ensimmäisen sesongin otannalla.

Guentzelin tämän tempun rinnalla kalpenee myös esimerkiksi hänen sentterinsä Sidney Crosby – edellä kun ovat vain peräti seitsemän hattutempua viimeistelleet Mario Lemieux ja Rob Brown.

StatsCentre

@StatsCentre
Jake Guentzel notched his 2nd career regular season hat trick Friday. Along with his 2 in the playoffs, that has him tied for 3rd on this list of @penguins within their first 3 NHL seasons played

Pittsburgh kaatoi Ducksin niskaan oikein kunnon saavillisen jääkylmää vettä. Jo käsittämättömässä kymmenen ottelun tappioputkessa tarpova Ducks johti avaustauolla komeasti 3-0, mutta sen jälkeen alkoi sellainen alamäki, jota jyrkempää on vaikeaa löytää.

Todelliseen kriisiin vajonnut Anaheim päästi seitsemän maalia vain noin 39 minuutissa.