Vajaa kuukausi sitten uusimman aivotärähdyksensä kokeneen Chicago Blackhawksin tähtimaalivahti Corey Crawfordin tilanne uran jatkon suhteen on edelleen auki, joskin viitteitä paremmasta saatiin keskiviikkona miehen ilmestyttyä United Centeriin seuraamaan joukkueensa aamujäitä.

Hyväntuulisen Crawfordin ilmestyminen viimein seuran tiloihin luo uskoa kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan paluulle, joskin päävalmentaja Jeremy Collitonin NBC:lle antamat lausunnot eivät ainakaan lupaile miehen paluuta vielä lähiaikoina.

– Ei mitään mahdollisuutta (arvioida paluuajankohtaa). Hän on aivotärähdysprotokollan alaisena. Minun näkökulmastani katsottuna mikään ei ole muuttunut, Colliton kommentoi Crawfordin tilannetta.

Useamman aivotärähdyksen urallaan kärsineen Crawfordin kohdalla jopa uran päättyminen viimeisimpään tärskyyn on mahdollista, joskin Chicagon leiristä kantautuvat huhut kertovat NBC:n mukaan siitä, ettei 33-vuotias maalivahti ole ainakaan vielä haudannut paluuaikeitaan.

Chicagon kannalta seuralla onkin nyt oivallinen tilaisuus testauttaa 24-vuotiasta Collin Deliaa tulevaisuutta ajatellen. Viisi peliä Blackhawksin maalilla Crawfordin poissaollessa pelannut 24-vuotias jenkkiveskari on ollut toistaiseksi enemmän kuin vakuuttava. Miehen torjuntaprosentti on tähän saakka loistava 94,7, samoin kuin päästettyjen maalien keskiarvo 2,19.

2010-luvun menestynein seura on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta. Spekulaatiot pitkäaikaisen ykkösvahti Crawfordin lopettamisesta kävivät kuumina jo vuosi sitten miehen kärsittyä tuolloinkin pitkään jatkuneista aivotärähdyksen jälkioireista.