NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi, ettei ole ottanut yhteyttä Dallas Starsin toimitusjohtajaan Jim Litesiin miehen kohua aiheuttaneiden medialausuntojen jälkeen.

Teksasilaisjoukkueen toimiston johtomies yllätti kiekkokansaa viime viikolla järjestettyään lehdistötilaisuuden, jossa hän haukkui tähtipelaajansa Jamie Bennin ja Tyler Seguinin maanrakoon.

– Heidän pelinsä on ollut aivan vitun hevonpaskaa, Lites mouhosi lehdistön edessä.

Poikkeuksellisesta ulostulosta nousi hetkessä NHL-maailman kuumin puheenaihe. Monet spekuloivat, mitä seuran sisäinen draama tarkoittaisi Bennin ja Seguinin kannalta.

Kanadalaistähdet kommentoivat jo aiemmin Litesin puheita medialle. Stars-hyökkääjät korostivat pelaavansa joukkueelleen eikä toimitusjohtajalleen.

NHL:n pelaajayhdistys tuomitsi myös Litesin tempauksen. Liitto kuvaili Dallas-pomon puheita ”loukkaaviksi ja ajattelemattomiksi”.

Liigajehu Bettmanilta tiedusteltiin mielipidettä asiaan Winter Classic -ulkoilmaottelun yhteydessä tiistaina. Kiekkokonkari lähestyä kohuttua tilannetta varsin diplomaattisesti.

– Yleisesti ottaen en sekaannu seurojen sisäisiin asioihin. Olen tuntenut Jim Litesin niin pitkään kuin olen ollut töissä NHL:ssä ja tiedän hänen olevan intohimoinen mies, Bettman kommentoi Associated Pressille.

– Tiedän Jamien ja Tylerin olevan myös loistavia pelaajia, jotka ovat tehneet paljon jääkiekon eteen Pohjois-Amerikassa ja erityisesti Teksasissa. Taisimme nähdä hieman turhautumista siellä. Se johtuu heidän kilpailullisuudestaan ja halustaan pärjätä paremmin, liigapamppu arvioi.

Lähde: AP