NHL:n uusi vuosi starttaa tänä iltana kello 20 Suomen aikaa parhaalla mahdollisella tavalla, kun perinteikkäät menestysseurat Chicago Blackhawks ja Boston Bruins kohtaavat Notre Damessa Indianassa pelattavassa ulkoilmaottelussa.

Alkukaudesta pahasti rämpinyt Chicago saapuu talviklassikkoon huippuiskussa, sillä joukkue on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan peräti viisi. Boston on sekin voittanut kuudesta edellispelistään neljä.

Chicagon tuore päävalmentaja, vasta 33-vuotias Jeremy Colliton on saanut Blackhawksiin tekemiseen raikkautta, joka siltä puuttui seuran kolmeen Stanley Cupin voittoon johdattaneen Joel Quennevillen viimeisinä aikoina. Myös seuran GM Stan Bowman on tyytyväinen nuoren päävalmentajan vaikutukseen joukkueelle.

– En tiedä olenko yllättänyt. Vietin hänen kanssaan paljon aikaa jo viime kaudella Rockfordissa (AHL-seura). Tottakai NHL:ssä valot ovat kirkkaammat ja media on kiinnostuneempi tekemisistäsi, mutta hän on hoitanut hommansa hienosti, Bowman kehuu nuorta päävalmentajaansa Chicago Sun-Timesille.

– Nuoreksi kaveriksi hän prosessoi paljon asioita nopeasti ja laittaa ne käytäntöön. Tämä on tehnyt minuun ehkä suurimman vaikutuksen. Vaikka emme vielä olekaan sarjataulukon osalta siellä missä haluamme, olemme tällä hetkellä ehdottomasti enemmän se joukkue, joka haluamme olla, Bowman jatkaa.

Viaplay sekä Viasat Jääkiekko näyttävät Chicagon ja Tuukka Raskin tähdittämän Bostonin välisen Winter Classic 2019 -ottelun suorana tänä iltana alkaen kello 20. Sitä ennen tarjolla on joukkueiden matkaa otteluun seuraavan Road To The NHL Winter Classic 2019 -dokumentti alkaen kello 19. Ottelun selostaa suomeksi Antti Mäkinen.

LUE MYÖS: Bostonin NHL-suomalaisvahti Tuukka Rask esitteli uutta komeaa maskiaan – katso kuva luomuksesta