Vancouver Canucksin Elias Pettersson jaksaa hämmästyttää NHL:ssä koitoksesta toiseen. Oikeastaan yhtä heikkoa NY Islanders -peliä lukuunottamatta huikean tasaisesti suorittanut ruotsalainen jatkoi virettään aamuyöstä napauttamalla 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä Calgary Flames -mittelössä yhden rysän.

Ruotsalaistulokkaan osalta koko sesongin saldo näyttää nyt 35 kamppailun jälkeen häikäiseviä lukemia 19+20=39.

Marraskuussa 20 vuotta täyttäneen sentterin kohdalla etenkin maalimäärä on häkellyttävän kova. Se on nimittäin peräti kolmanneksi eniten 20-vuotiaiden tai tätä nuorempien pelaajien keskuudessa ja 35 ensimmäisessä taistelussa sitten kauden 1988-89.

30 viimeisen vuoden aikana parempaan maksimissaan kyseisessä iässä ja mainitussa ottelumäärässä ovat pystyneet sellaiset nimet kuin Eric Lindros – 24 osumaa kaudella 1992-93 – sekä Aleksander Ovetshkin (22 / 2005-06).

Pettersson nousi Jevgeni Malkinin rinnalle. Venäläinen maalasi samat 19 kertaa debyyttikaudellaan 2006-07.

StatsCentre

@StatsCentre
Amazingly doing it at just 20 years old, Elias Petterson's now 19 goals through 35 career games put the @Canucks rookie into a tie for 3rd on this list that dates back 30 NHL seasons