Colorado Avalanchen hyökkääjät Gabriel Landeskog ja Colin Wilson ylistävät suomalaiskollegansa Mikko Rantasen fyysisiä ominaisuuksia ja peliälyä.

TPS-hyökkääjä on lyönyt nimensä läpi suuren kiekkomaailman tietoisuuten kertaheitolla kuluvan syksyn mittaan. Nuorukainen johtaa NHL:n pistepörssiä 56 tehomerkinnällään.

Monet kiekkofanit rapakon takana ovat katselleet useille tuntemattoman suomalaisnimen hurjaa kyytiä taalakaukaloissa. Avalanchen pelaajille Rantasen läpimurto ei ole kuitenkaan tullut lainkaan yllätyksenä.

– Mielestäni on rehellisesti sanottuna mieltä järisyttävää, kuinka pitkään kaikilla kesti tajuta mitä hän kykenee tekemään tässä liigassa, ketjukaveri Landeskog suitsutti Sportsnetille.

Rantasen kyky käyttää kookkaita raamejaan kiekon suojeluun muistuttaa Wilsonia tshekkilegenda Jaromir Jagrin ominaisuuksista.

– Hän on kiekon kanssa kuin Jagr. Vastustajalla ei ole paljoa tehtävissä yrittäessään päästä sen ison vartalon ohi. Hänellä on iso takamus eikä sen ohi pääse millään, jenkkihyökkääjä nauroi.

Lähde: Sportsnet