Isokokoinen voimahyökkääjä Milan Lucic allekirjoitti kesällä 2016 Edmonton Oilersin kanssa 7-vuotisen, 42 miljoonan dollarin sopimuksen yksi tavoite mielessään – miehestä piti tulla nuoren megatähti Connor McDavidin tutkapari ja yksi Oilersin uuden nousun avainpelaajista.

– McDavid muutti kaiken. Hän oli syy siihen, miksi päätin tulla tänne, Lucic kertoi tuolloin.

Nyt, kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Lucic pelaa kuuden miljoonan dollarin vuosipalkalla Oilersin neloskentässä vierellään kaikesta muusta kuin silkkisistä käsistään tunnetut Kyle Brodziak sekä Zack Kassian. Entinen maalitykki on nyt onnistunut 76 viimeisessä ottelussa maalinteossa kahdesti!

– Yritän vain omaksua uuden roolini ja nauttia pelaamisesta tietyllä tyylillä Brodsin ja Kassianin kanssa. Tiedämme mitä meiltä odotetaan ja pelitapaamme luotetaan, Lucic sanaili Sportsnetin haastattelussa.

Vuosikymmenen alussa Boston Bruinsin riveissä päälle 60 tehopisteen kausia nakutellut isokokoinen kanukkilaituri iski vielä ensimmäisellä Oilers-kaudellaan tehot 23+27=50, mutta jo viime kausi osoitti hitaan voimahyökkääjän puutteet nyky-NHL:ssä. Tehot 10+24=34 oli miehen surkein täyden tai lähes täyden sesongin noteeraus sitten tulokaskauden 2007-08.

Jos ovat menneet pistevuodet taakse jäänyttä elämää, kerää 30-vuotias kanukki ylistystä loistavana pukukoppipelaajana.

– Hän on uskomaton joukkuekaveri. Yksi parhaista joita minulla on koskaan ollut. Hän lyö kaiken likoon joka ikinen päivä, harjoituksissa sekä peleissä. Välillä hänellä on vaikeita aikoja, mutta hän tuo edelleen paljon pöydälle ja olemme ylpeitä saadessamme pitää hänet täällä, ruotsalaispuolustaja Adam Larsson hehkuttaa kokenutta Lucicia.

Uusi päävalmentaja Ken Hitchcock halusi tehdä Lucicista jälleen saman pelaajan, joka mies oli junnuvuosinaan WHL:ssä.

– Yksi ensimmäisistä puheluistani oli soitto Don Haylle (Lucicin junnukoutsi). Hän rakasti Lucicia ja peluutti häntä tietyllä tavalla ja minä kopioin sen tavan. Hän on pelannut mielestäni loistavasti tultuani tänne. Heidän kenttänsä on ollut loistava, Hitchcock kehaisee.

Lucicin siirtäminen telaketjuosastolle on osoittautunut osaltaan toimivaksi vaihtoehdoksi, sillä Oilers on voittanut Hitchcockin 10 ottelusta peräti seitsemän. 30 ottelussa palkkaansa nähden surkeat tehot 1+5 iskeneen voimahyökkääjän tulevaisuus taalajäillä on silti täysin auki.