Näkökulma: Tampa Bay tiukan paikan edessä – onko viimeistä sopimuskauttaan pelaavan tähtisentterin kiinnitys edes mahdollista?

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Seitsemän voittoa kahdeksasta viime ottelustaan napanneen itäisen konferenssin kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin johtoporras on ensi kesänä kovan haasteen edessä!

Joukkueen 22-vuotias tähtisentteri Brayden Point pelaa parhaillaan tulokassopimuksensa viimeistä kautta kuitaten sesongista vaivaiset 800 000 dollaria. Liigan terävimpään kärkeen murtautuneen kanukin kiinnittäminen jatkossa nielaisee kuitenkin ison osan Lightningin tulevaisuuden palkkakatosta.

Jo viime kaudella tehot 32+34 runkosarjassa nakutellut Point on noussut tällä kaudella mukaan NHL:n pistepörssin kärkikahinoihin, sillä mies on iskenyt 29 otteluun käsittämättömät tehot 20+17 nousten jo pistepörssin 5. sijalle!

Tampan tilanteesta tekee entistä haastavamman se tosiasia, että seuralla on riveissään jo kaksi pitkillä megasopimuksilla pelaavaa hyökkääjää – 9,5 miljoonaa dollaria kaudesta tienaava Nikita Kucherov sekä 8,5 miljoonan Steven Stamkos.

Miten puolustussuuntaan tätä kaksikkoa laadukkaamman, mutta samaan aikaan valtavia tehoja iskevän sentterin tuleva jättisopimus mahtuu joukkueen palkkakaton alle? Miehen uskotaan hakevan jopa 10 miljoonan dollarin kausipalkkaa. Tämä taas tarkottaisi sitä, että Tampa Bayn kolme kärkihyökkääjää haukkaisivat yksin lähes 30 miljoonaa ensi kaudeksi todennäköisesti 83 miljoonan tienoille asettuvasta joukkuekohtaisesta palkkakatosta.

Lisäksi joukkueen 20-vuotiaan tähtipakki Mikhail Sergachevin tulokassopimus umpeutuu sekin ensi kauden jälkeen, jolloin myös venäläisen kiinnitys vaatii seuralta valtavaa dollaripinoa.

Tampa Bayn sikariportaalla onkin edessään todella työläs haaste saada pidettyä kiinni joukkueen iskukyvystä myös tulevaisuudessa. Lightningin voittoikkuna onkin auki juuri nyt – kiitos Pointin ja Sergachevin voimassa olevien tulokassopimuksien!

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?