NHL-pomo Gary Bettman arvioi ensi kauden palkkakattoa – summa voi nousta jopa viisi miljoonaa nykyisestä

© Kuva: Getty Images

NHL:n komissaari Gary Bettman arvioi kauden 2019-2020 palkkakaton olevan näillä näkymin 83 miljoonan dollarin eli noin 72,7 miljoonan euron luokkaa.

Palkkakatto on ollut suurennuslasin alla liigan pelaajayhdistyksen ja seurojen omistajien työehtoneuvottelujen junnatessa paikoillaan.

NHL:n palkat ovat olleet nousussa etenkin tähtipelaajien osalta. Kuluvalla kaudella palkkakaton yläraja on 79,5 miljoonaa dollaria. Sitä edellisellä kaudella summa oli jopa 4,5 miljoonaa vähemmän.

Liigapomo Bettman vahvisti tiistaina pidetyssä NHL:n hallintoneuvoston kokouksen ensi vuoden kattosumman pysyvän todennäköisesti suunnilleen huhutuissa lukemissa.

– Vaikka tämä on vain arvio – jotkut saattaisivat sanoa sitä jopa arvaukseksi, olemme olleet aika hyvin oikeassa tästä. Uskomme sen olevan noin 83 miljoonaa dollaria, siihen suuntaan, liigajehu sanoi lehdistölle Top Global Newsin mukaan.

– Se saattaa olla miljoonan enemmän tai vähemmän, mutta se luku, josta olemme puhuneet seuroille on 83 miljoonan luokkaa. Se olisi noin kolme ja puoli miljoonaa enemmän kuin tällä kaudella, liigajehu arvioi.

Pelaajat voivat nostaa palkkakattoa neuvottelupöydässä viidellä prosentilla niin sanotun prosentti-inflaattorin oikeudellaan. Viime kaudella NHL:n pelaajayhdistys teki vain 1,25 prosentin korotuksen. NHLPA jättää maksimikorotuksen käytön harvoin välistä.

Jos palkkakattoa nostettaisi pelaajien toimesta tällä kertaa viiden prosentin maksimimäärän verran, voisi ensi kauden katto nousta jopa 85 miljoonaan dollariin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.