Peräti seitsemän peräkkäistä otteluaan NHL:ssä voittanut Washington Capitals on tällä hetkellä timanttisessa iskussa.

Joukkue on voittanut viisi edellistä otteluaan vähintään kahden maalin erolla, mistä suurin kunnia kuuluu ehkäpä elämänsä parasta kiekkoa tällä hetkellä pelaavalle ruotsalaissentteri Nicklas Bäckströmille.

31-vuotias Brynäs-kasvatti on ollut tällä kaudella hirmuiskussa tehtaillen 25 otteluun tehot 9+23. Toissa yönä tehot 3+1 New Jersey Devilsiä vastaan pommittanut sentteri on nyt kasannut kahteen viime otteluun tehot 3+4.

Capitalsin tähtimaalivahti Braden Holtbyn arvio ruotsalaisen arvosta joukkueelleen kertoo kaiken oleellisen.

– Hän on joukkueemme selkäranka. Hän pelaa jokaisessa ottelussa kokonaisvaltaisesti kaikilla kentän osa-alueilla. Hän on tällä hetkellä yksi maailman parhaista pelaajista, maalivahti yltyi kehumaan joukkueen pitkäaikaista pistenikkaria NHL.comin haastattelussa.

Ykköskenttä hirmuiskussa!

Hassummin ei ole kulkenut myöskään miehen laitahyökkääjällä ja joukkueen kapteenilla Alex Ovechkinilla, joka on tällä hetkellä seitsemän ottelun pisteputkessa. Mies on iskenyt pisteputkensa aikana tauluun komeat tehot 7+4.

Capitalsin ykkösketju on ollut hirmuvireessä varsinkin Tom Wilsonin vapauduttua pelikiellostaan. Pelkällä läsnäolollaan vastustajat varpaillaan pitävä Wilson on iskenyt yhdeksässä pelaamassa ottelussa tehot 7+6 jääden vain kertaalleen ilman tehomerkintöjä.

Capitals kohtaa tänään kello 22 Suomen aikaa alkavassa huippuottelussa Anaheim Ducksin, joka saapuu pääkaupunkiin neljän ottelun voittoputkessa.