Tiesitkö? Nämä viisi nimeä pelasivat NHL:ssä jo viime vuosituhannella!

© Kuva: Getty Images

NHL muuttuu vuosi vuodelta enemmän nuorten miesten nopeaksi liigaksi, jossa nopeusominaisuuksiaan menettäneille konkaripelaajille on entistä vähemmän käyttöä.

Vain harvat veteraanikategorian pelaajista pystyvätkin sopeutumaan nyky-NHL:n vauhtiin. Seuraava lista osoittaa, että vain poikkeuksellisia lahjoja omaavat konkarit säilyttävät edelleen paikkansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Tässä kaikki viisi nykyistä NHL-pelaajaa, jotka pelasivat liigassa jo viime vuosituhannen puolella.

Patrick Marleau, Toronto Maple Leafs

Kaudella 1997-98 NHL:ssä debytoinut Marleau pelasi uransa ensimmäiset 19 kautta San Jose Sharksissa. Miehellä on vyöllään kunnioitettavat 1601 runkosarjaottelua tehoin 541+603=1144. Iskenyt tälläkin kaudella 27 ottelussa tehot 6+9.

Joe Thornton, San Jose Sharks

Pitkäaikaisen joukkuekaverinsa Marleaun tapaan liigaan vuonna 1997 saapunut ”Jumbo Joe” oli kyseisen kesän varaustilaisuuden ykkösnimi, joka aloitti uransa Boston Bruinsin riveissä. Pelasi heti Bruinsista Sharksiin siirryttyään elämänsä kauden nakuttamalla kaudella 2007-07 tauluun komeat tehot 22+92=114 voittaen sekä pistepörssin että runkosarjan arvokkaimman pelaajan palkinnon.

1510 ottelua, 400 maalia sekä 1435 kertovat oleellisen – tulevaisuuden Hall of Fame -pelaajalla on kaikkien aikojen pistepörssissä matkaa Teemu Selänteeseen enää 22 pisteen verran. Tällä kaudella 18 ottelua tehoin 4+5.

Matt Cullen, Pittsburgh Penguins

Kolme Stanley Cupia voittanut sentteri ei ole koskaan noussut tähtistatuksen pelaajaksi. 21-vuotisella urallaan mies on silti iskenyt 1463 otteluun alempien kenttien miehelle mukavat tehot 261+454=715. 42-vuotias sentteri on ollut todella tärkeä syvyyspelaaja kaikissa mestaruusjoukkueissaan. Pelannee viimeistä kauttaan.

Zdeno Chara, Boston Bruins

Boston Bruinsin tyylikäs slovakkikapteeni varattiin NHL:ään 3. kierroksella jo vuonna 1996, jolloin suuri osa nykyisistä tähtipelaajista ei ollut vielä edes syntynyt. Stanley Cupin voitto, 1441 ottelua. 198 maalia ja 434 syöttöpistettä yhdessä upean plusmiinus-lukeman +243 kanssa kertoo miehen upeasta urasta kaiken oleellisen.

Ottawa Senatorsissa uransa aloittanut 41-vuotias puolustajakolossi on iskenyt tällä kaudella kolme maalia ja antanut yhden maalisyötön.

Roberto Luongo, Florida Panthers

Marraskuussa 1999 NHL:ssä debytoinut kanukkiveskari on kuulunut todella kauan NHL:n maalivahtieliittiin. Vancouver Canucksin riveissä vain voiton päähän Stanley Cupista päässyt Luongo on edustanut suurimman osan urastaan nykyistä seuraansa Florida Panthersia, jossa mies on noussut seuralegendan asemaan.

Luongo tarvitsee yhdeksän voittoa noustakseen maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston kolmoseksi ohi Ed Belfourin (484). 1010 runkosarjaottelua, torjuntaprosentilla 91,9 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,5.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?