Philadelphia Flyers isännöi juuri käynnistyneessä NHL-kierroksen ensimmäisessä ottelussa New York Rangersiä, jonka riveissä pelaavalla 19-vuotiaalla tsekkihyökkääjä Filip Chytilillä on mahdollisuus jatkaa yhden varsin kovaa maalivainua vaativan NHL-ennätyksen tavoittelua.

Nuorukainen on nimittäin osunut maalinteossa viidessä edellisessä ottelussa, eikä matkaa alle 20-vuotiaiden maaliputkiennätykseen NHL-kaukaloissa ole enää kuin kahden ottelun – ja maalin – verran. Ainoana juniori-ikäisenä maalinteossa seitsemässä peräkkäisessä ottelussa on onnistunut Jimmy Carson, joka tehtaili nykyisen ennätyksen jo kaudella 1986-87.

Kuusi pelaajaa on lisäksi onnistunut heiluttamaan maaliverkkoja kuudessa ottelussa peräkkäin ennen 20-vuotispäiväänsä, joukossa mm. tempussa toissa kaudella onnistunut Patrik Laine.

Chytilin maalivireen yhtäkkistä löytymistä voidaan pitää melko odottamattomana, sillä nuorukainen oli tehtaillut aiemmin urallaan pelaamassaan 26 NHL-ottelussa vain yhden osuman.

Tsekkilaituri viilettää ottelussa Philadelphiaa vastaan Rangersin kakkoskentässä yhdessä Kevin Hayesin ja Chris Kreiderin kanssa.