Kiekkoraamattu arvioi suomalaistulokkaiden mahdollisuudet NHL:n Calder-kisassa

© Kuva: Getty Images

NHL-kauden ensimmäinen neljännes alkaa olla taputeltu, ja Pohjois-Amerikan kiekkomedioissa käydäänkin jo keskustelua tämän kauden runkosarjapalkintojen voittajista.

Kiekkoraamattunakin pidetty The Hockey News arvioi ehdokkaat vuoden parhaalle tulokkaalle jaettavan Calder-palkinnon voittajiksi.

Sijoilta kolme ja neljä löytyy myös sinivalkoista väriä, sillä niin Chicago Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju kuin Dallas Starsissa tulokaskauttaan pelaava Miro Heiskanenkin saavat lehdeltä erityismaininnan. Varsinkin Heiskanen nähdään varmana tulevaisuuden supertähtenä, joskin vasta kaksi maalia tehtailleen puolustajan hyökkäyspään tehot ovat alkukaudesta jättäneet hieman toivomisen varaa.

Todellisuudessa Calder-palkinnosta taistelee lehden mukaan kuitenkin vain kaksi pelaajaa, Vancouver Canucksin ruotsalaissentteri Elias Pettersson sekä pienellä varauksella Ottawa Senatorsin Brady Tkachuk.

Lehti arvioi Petterssonin vievän pystin nimiinsä ylivoimaisesti, onhan vakuuttavia otteita esittänyt nuorukainen iskenyt kauden 18 ottelussaan jo tehot 12+7. Näyttääkin jo tässä vaiheessa täysin selvältä, että Canucksin joukkueen suurin tähti Sedinin veljesten lopetettua on myös seuraavat vuodet ruotsalaisen passin omaava pelaaja.

Loukkaantumisensa vuoksi puolet alkukaudesta missannut Tkachuk on lehden mukaan ainoa varteenotettava haastaja ruotsalaiselle, ja onhan toisen polven jenkkilaituri pyssyttänyt pelaamassaan 11 ottelussa Petterssonin tavoin kovat tehot 6+4. Edes 30 maalin kausi ei tosin taitaisi riittää Tkachuckille upeita otteita keskushyökkääjän paikalla esittävän Petterssonin sivuuttamiseen.

Montreal Canadiensin keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi tai tämän kesän varaustilaisuuden ykkösnimi, Buffalo Sabresia edustava ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin eivät sen sijaan mahtuneet ollenkaan mukaan lehden spekulaatioihin kauden kärkitulokkaista.

Varsinkin Dahlinin tippumista listalta voidaan pitää yllätyksenä, sillä reilut 18 minuuttia illassa urakoiva 18-vuotias on aloittanut NHL-uransa varsin lupaavasti. Miehen hyökkäyspään tehot 22 ottelussa ovat 2+9 plusmiinus-tilaston näyttäessä nuorelle puolustajalle varsin kelvollista lukemaa +5.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!