NHL:n kulisseissa on käyty kovaa keskustelua viimeöisestä Ottawa Senators-Vegas Golden Knights -kohtaamisesta.

Ottelun kyseenalaisin tilanne nähtiin päätöserässä, jolloin Vegas-hyökkääjä Pierre-Edouard Bellemare vei vieraat 3-5 -johtoon. Maalia edelsi monien mielestä maalivahdin estäminen, kun William Carrier ja Craig Anderson ottivat maalin edustalla yhteen.

Ottawa haastoi tilanteen, mutta maali kuitenkin hyväksyttiin, sillä tilannehuone katsoi Andersonin tehneen ensikontaktin. Tämän lisäksi kontakti tapahtui maalivahdin alueen ulkopuolella.

– Ei mitään järkeä. Tässä sanotaan, että reboundin jälkeen, Carrier voi kaatua Andersonin päälle niin kauan kuin se näyttää vahingolta – vaikka se tapahtuisi maalivahdin alueen sisällä. Ajatelkaa tämän säännön (tai sen puutteen) logiikkaa, kanadalaistoimittaja Trevor Shackles kummasteli Twitter-tilillään.

Voit tehdä oman analyysisi yllä olevan videon- tai alla olevien kuvien perusteella:

Trevor Shackles

@ShackTS
Makes no sense at all. This is saying that after a rebound, Carrier can fall on top of Anderson as long as it appears to be incidental, even if he's in the crease. Think about the logic (or lack thereof) with that rule...

Chris Stevenson 🇨🇦🏒⛳️🍺

@CJ_Stevenson
As I suspected, NHL Situation Room ruled no goalie interference because they said Anderson initiated contact with Carrier: