HELSINKI. Winnipeg Jetsin ryhmässä lensi huumori, kun NHL-ryhmä saapui Suomeen.

Jo lentokoneessa joukkueen suomalaistähti Patrik Laine sai kuulla kunniansa. Jetsin muut tähdet antoivat heti täyden ryöpyn siitä, kuinka karmeaa on olla Suomessa.

Tuo piikittely nousi esille jo suomalaismediassa, kun Laine paljasti saaneensa heti koneessa kunnon lokasangon niskaansa, Copp avaa, että taustalla on yleinen ilmiö Winnipegin joukkueesta.

– Hävisimme pelin ja jouduimme heti yhdeksän tunnin lennolle. Joten siinä vaiheessa Laine sai kuulla aika paljon piikittelyä. Koska se on Laineen vika, että me olemme täällä. Eikö? Kaikki tuntevat ylpeyttä siitä, mistä he ovat kotoisin, se on varmaa. Joten muiden pitää aina kiusata siitä, Copp nauraa NHLSuomi-sivustolle.

24-vuotias jenkkitaituri muistuttaa, ettei vinoilu liity mitenkään Suomeen. Vaikka määränpää olisi ollut Taj Mahal, olisi paikallinen isäntä saanut maistaa tylytystä.

– Toinen pelaaja sai kuulla pilkkaa Detroitista, toinen jostain muusta paikasta. Se kuuluu tähän. Kuittailua sataa, mutta kukaan ei ota sitä liian henkilökohtaisesti, Copp hymähtää.

Patrik Laineen kommentit kiinnostavat suomalaismediaa. Kuva: Ilari Isotalo.

Laineella kova urakka

Vaikka Laine ei ole Helsingistä kotoisin, on hänet jo osittain ristitty Jetsin isännäksi Suomessa. Copp naurahtaa, ettei kyseessä ole mikään vaivaton virka.

– Hän tekee sen, minkä hän voi. Se ei ole helppoa, mutta häneltä löytyy jotain pieniä vinkkejä ja muuta hengailuun. Mutta se ei ole helppo työ – on vaikeaa, kun 23 jätkää luottaa ja odottaa paljon yhdeltä tyypiltä.

Joukkue ehti tutustua maanantaina Suomeen ja Helsinkiin. Ohjelmassa oli muun muassa saunomista ja jääkylmässä meressä uimista. Eksotiikkaa touhuun toi myös ruokapuoli – Copp kertoo nauttineensa erityisesti poronkäristyksestä.

– Helsinki vaikuttaa todella puhtaalta kaupungilta. Ja ihmiset ovat olleet todella ystävällisiä. Joten tämä on varmasti kokemus, jonka muistaa vielä pitkään, Copp kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo