St. Louis Blues on aloittanut kautensa katastrofaalisen huonosti.

Yhdeksästä pelatusta ottelusta kasassa on vain kaksi voittoa. Joukkue on valahtanut läntisen konferenssin toista viimeiseksi takanaan vain Los Angeles Kings.

Tilanteeseen ei tullut helpotusta myöskään perjantain vastaisena yönä, jolloin ”Nuotit” hävisivät kotonaan Columbus Blue Jacketsille maalein 4-7. St. Louis johti ottelua jo 2-0 – aivan kuten edellisessä pelissään Winnipeg Jetsiä vastaan – mutta ”Sinitakit” kirivät tasoihin ja lopulta ohitse.

– Tuntuu paskalta pelata näin faniemme edessä, venäläistähti Vladimir Tarasenko ärähti ottelun jälkeen NHL.comin toimittaja Lou Koracille.

Heikko startti on saanut myös päävalmentaja Mike Yeon kyseenalaistamaan osaamistaan joukkueen penkin takana.

– Helvetti, toimenkuvani pitäisi olla suuri kysymysmerkki juuri tällä hetkellä. Mutta en valmenna säilyttääkseni työpaikkani. Valmennan voittaakseni Stanley Cupin. Uskon tähän ryhmään, joten yritän tehdä kaikkeni sen eteen, Yeo sanoi The Athleticin Jim Rutherfordille.

Oli miten oli, niin ainakin pelaajat ovat hänen tukenaan.

– Kukaan meistä ei ajattele niin, etteikö hän (Yeo) ansaitsisi olla täällä. Me kaikki kannustamme häntä. Uskomme häneen ja sen takia hän on meidän valmentajamme. Pelaamme vitun kovaa hänen vuokseen, Tarasenko murahti.

Blues lähti kauteen kovin odotuksin. Joukkue vahvistui kesän aikana Ryan O’Reillyllä, Tyler Bozakilla, David Perronilla ja Patrick Maroonilla, joten palaset olivat kohdillaan pudotuspelitaistoa ajatellen.

Suurimmat ongelmat ovat löytyneet oman alueen pelaamisessa. St. Louis on päästänyt maaleja kolmanneksi eniten (36) koko liigassa, eikä maalivahti Jake Allen ole onnistunut nousemaan sille tasolle, jota häneltä odotetaan. Kanadalaisvahdin tilastot seitsemässä pelatussa ottelussa ovat 88,2/3,64.