Matt Duchenen tilanne Colorado Avalanchessa oli pitkään kuuma peruna samaan tapaan kuin Erik Karlsson Ottawa Senatorsissa. Sentteriä yriteltiin kaupata toistuvasti, mutta siirrot kaatuivat kerta toisensa jälkeen loppumetreillä.

Lopulta Duchene sai haluamansa, kun hänet vaihdettiin Ottawa Senatorsiin kolmen seuran jättikaupassa. Nyt Duchene palaa ensimmäistä kertaa vanhaan kotihalliinsa Denveriin. Kotijoukkueen puolesta ilmassa on selvää näyttämisen halua.

– Olen varma, että osa faneistamme rakastaa häntä, osa ei. Pelaajilla on selvästi motivaatiota näyttää Mattille, millainen joukkue meistä on tullut, Colorado-valmentaja Jared Bednar sanoi Denver Postin haastattelussa.

Duchenen pitkäaikainen pelikaveri Erik Johnson ei ole moksiskaan ex-joukkuetoverin paluusta. Vastaanottoa voi jopa sanoa kylmäksi.

– Hän on varmasti innoissaan. Meille tämä on vain peli muiden joukossa. Pisteet ovat pääasiassa. Ei sillä ole oikeastaan väliä, ketä vastaan pelaa, Johnson sanoi.

Duchene halusi lähteä Coloradosta, koska hän halusi ennen kaikkea menestyä. Ironisesti Avalanche alkoi menestyä lähestulkoon välittömästi Duchenen lähdön jälkeen, kun taas Ottawan kurssi romahti hyökkääjän liityttyä remmiin.