Farmin puolella Milwaukee Admiralsin paidassa luutivan Eeli Tolvasen tilanteesta ei pidä olla huolissaan, jos on uskominen Nashville Predators -luotsi Peter Lavioletteä. Suuri yleisö odotti suomalaistähdeltä ehkä liikaa hänen siirryttyä Jokereista maagisen kauden jälkeen.

– Jokainen pelaaja, joka löytyy meidän pukuhuoneestamme, on viettänyt urallaan aikaa AHL:ssä, Preds-luotsi muistutti NHL.com/fi:n mukaan.

Nyt suomalaisella on luvassa takuuvarmaa vastuu ilman loukkaantumisia tai muita vastaavia takaiskuja.

– Mielestämme oli parasta lähettää hänet Milwaukeehen, missä hän saa pelata paljon ja oppia asioita. Tämä on paras tie nuorille pelaajillemme. Siinä vain ei ole järkeä, että hän olisi NHL-joukkueen mukana ja joutuisi olemaan kokoonpanon ulkopuolella tai pelaamaan neloskentässä.

Laviolette myös ymmärtää suomalaisen lähtökohdat. Euroopassa esimerkiksi kaukalo on erilainen verrattuna Pohjois-Amerikan laatikoihin.

– Tällä tasolla pelaaminen vaatii paljon oppimista, joten jos tausta on isossa kaukalossa, niin se voi ottaa aikaa. Isossa kaukalossa on hitaampaa peliä sekä enemmän tilaa ja aikaa tehdä päätöksiä.

Tulevaisuus Predsissä on valoisa, vaikka kehityksen kohteita on yhä.

– Eeli on nuori pelaaja, ja hänen sopeutumistaan (pieneen kaukaloon) ei voi tehdä kiireellä.

– Hän on iso osa meidän tulevaisuuttamme, Laviolette päätti.

Predatorsin kausi jatkuu aamuyöllä Edmonton Oilersia vastaan, Milwaukee puolestaan pelaa sunnuntai-iltana Chicago Wolvesia vastaan.