Florida Panthersin luottopakki Mike Matheson sai Vancouver Canucksin supertulokas Elias Petterssonin telomisesta kahden ottelun mittaisen pelikiellon.

Vasta videolta katsottuaan Matheson kertoo ymmärtävänsä, kuinka pahalta hänen tekonsa näyttää.

– Olen katsonut sen pätkän lukemattomia kertoja. Ymmärrän todellakin, mitä he (kurinpito) näkivät ja miksi he ajattelivat sen olevan pelikiellon arvoinen. Liiga on todella paneutunut suojelemaan pelaajiaan päävammoilta ja olen täysin sen kannalla, Matheson kertoi keskiikkona The Athleticin haastattelussa.

Pettersson kärsi tilanteen seurauksena aivotärähdyksen, jonka seurauksena hän joutuu sivuun tositoimista ainakin seuraavan viikon ajaksi.

– Se ei ollut missään nimessä tarkoitukseni. En ole koskaan ollut mikään häijy pelaaja tai sellainen, joka luistelee ympäriinsä satuttaakseen muita pelaajia. Ymmärrän ihmisten näkökannan siihen, että tekoni oli ilkeämielinen ja ansaitsin pelikieltoni. Samalla tiedän kuitenkin itse, mitä tunsin ja ajattelin sillä hetkellä. Tarkoitukseni ei ollut kuitenkaan se, mitä yleisesti ajatellaan, Matheson niputti.

Kanadalaispuolustaja sai rangaistuksensa taklauksen jälkeisestä tilanteesta, jossa hän paiskasi Petterssonin jään pintaan.

– Se oli selvästikin epäonninen tapahtumaketju. Ensimmäinen asia, jota ajattelin pelin jälkeen, oli hänen vointinsa. Se oli päähuolenaiheeni ja on yhä. Olen kuullut, että hän voi paremmin ja se on mahtava kuulla.

Matheson on joutunut välikohtauksen jälkeen pysymään piilossa sosiaalisesta mediasta, jossa ihmiset ovat toivoneet pahaa sekä hänelle että hänen koiralleen – kyllä, jopa koiralle!

– Et ansaitse tuota eläintä. Olet hirviö, eräs käyttäjä ärjyi Mathesonin Instagram-tilillä.

– Toivon, että koirasi kuolee, senkin ämmä, kajahti toinen, suorastaan sairas kommentti.

Ihmisten raivo on suorastaan ”lähtenyt lapasesta”, eikä tämä ole missään nimessä hyväksyttävää.

– Yritän pysyä erossa siitä (keskustelusta), mutta se on ollut todella, todella valitettavaa. En voinut kuvitellakaan, että ihmiset voivat olla näin epähumaaneja toisiaan kohtaan. Urheilun on tarkoitus tuoda ihmiset yhteen, kannustamaan joukkueita ja olemaan intohimoisia niitä kohtaan. Sen ymmärrän ja sitä myös kunnioitan, Matheson kuulutti.

– Mutta silti joukossa on tuhansia ihmisiä, jotka kommentoivat some-tileilläni – lähettäen tappouhkauksia, toivoen tekeväni itsemurhan tai saavani syövän – se ajaa asiat tyystin eri tasolle. Ihmiset ovat jopa uhkailleet koiraani. Jos olet valmis menemään niin pitkälle, niin haluaisit varmasti katsoa itseäsi peilistä. Tiedän kuitenkin, etteivät kaikki Canucks-fanit ole samanlaisia. Olen varma, että vain hyvin pieni määrä ihmisistä tekee tuolla tavoin.