Winnipeg Jets pelaa keskiviikon vastaisena yönä kauden ensimmäisen kotiottelunsa, kun se saa vastaansa Los Angeles Kingsin.

Lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset. Joukkueet kohtasivat toisensa kolmesti viime kaudella, joista Jets voitti kaksi – yhden varsinaisella peliajalla ja toisen jatkoajalla. Jokainen kamppailu päättyi yhden maalin erolla.

Suomalaisittain katseet kohdistuvat Winnipegin Kristian Vesalaiseen ja Patrik Laineeseen, joka takoi edellä mainituissa otteluissa tehot 2+1.

Heidän lisäkseen odotettavissa on mielenkiintoinen yhteenotto, kun Jets-sentteri Bryan Little ja Kings-laituri Ilja Kovaltshuk kohtaavat toisensa. Kaksikko on toisilleen tuttu Atlanta Thrashersin ajoilta. Tuolloin Little pelasi kolme ensimmäistä NHL-kauttaan Kovaltshuk useimmiten vierellään.

– Muistan, kun joskus annoin hänelle vain kiekon, jolloin hän painoi päästä päähän ja ampui kiekon ylänurkkaan. Ajattelin vain että: ”tuo oli elämäni helpoin syöttöpiste”. Näitä tuli vastaan useasti ensimmäisten vuosieni aikana. Tiesin mitä teen. Annoin vain Kovaltshukille kiekon, Little murjaisi maanantaina The Winnipeg Sunin haastattelussa.

Winnipegissä Little saa jatkaa siitä, mihin hän jäi venäläislaiturin kanssa Atlantassa. Nykyään hänen vierellään painelee suomalaistykki Laine. Kovaltshukin sentterinä Kingsissä toimii puolestaan Anze Kopitar.

Kanadalaishyökkääjä odottaa tulevaa kohtaamista suurella mielenkiinnolla.

– He oli (Atlantassa) todella mahtava tyyppi. Hän oli aina hyvä minua ja muita nuorempia pelaajia kohtaan. Todella hyvä johtaja. Luulen, että hänet tunnetaan parhaiten kovasta laukauksestaan. Hänellä oli todella napakka veto, jonka lisäksi hän oli varsin nopea kokoisekseen. Katsotaan, omaako hän yhä samaiset taidot, Little päätti.