Carolinan suomalaistaituri Sebastian Aho oli hyvällä pelipäällä Hurricanesin kohdatessa Columbus Blue Jacketsin lauantain vastaisena yönä.

Ensimmäinen erä oli vielä tahmea ja sentteri seurasi aitiopaikalta Columbuksen 1-1 -tasoitusmaalia. Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtumaan ja Aho vei joukkueensa 1-2 -johtoon Teuvo Teräväisen ja Micheal Ferlandin hyvän esityön jälkeen.

Näin ollen 21-vuotias kärppäkasvatti mursi edellisvuosien ”kirouksensa” ja osui tolppien väliin jo kauden toisessa ottelussaan. Debyyttikaudellaan Aho teki ensimmäisen maalinsa vasta 14:ssä pelissään. Viime kaudella avausosuma vaati 15 maalitonta kamppailua.

Ahon pistetehtailu sai jatkoa päätöserässä, kun suomalainen antoi laidasta nappisyötön komean maalin kiskaisseelle Ferlandille. Tämä jäi lopulta kamppailun viimeiseksi osumaksi ja Carolina vei ottelun maalein 1-3.

Nuorukainen on tehnyt nyt kahdessa ensimmäisessä mittelössään tehot 1+2.