NHL-kauden alku on enää 17 päivän päässä. Silti vielä viisi kovatasoista rajoitettua vapaata agenttia on vailla sopimusta. Harjoitusleirit ovat jo kovassa vauhdissa ja nämä pelaajat puuttuvat joukkueidensa vahvuudesta.

Toronto Maple Leafsin William Nylander on sopimuksettomista pelaajista kovimman spekulaation alla. Ruotsalaishyökkääjän huhutaan pyytävän 8,5 miljoonan dollarin palkkaa. Viime kaudella Nylander iski Torontossa tehot 20+41.

Vegas Golden Knights ei ole saanut sopimusta sorvattua ykköspuolustajansa Shea Theodoren kanssa. Anaheim-hylkiö Theodore aloitti viime kautensa AHL:ssä Vegasin puolustajasekoilun ansiosta. Noustuaan NHL:ään hän nousi myös joukkueensa yhdeksi isoimmaksi pelaajaksi. Pudotuspeleissä hän teki tehot 3+7.

Buffalo Sabresin Sam Reinhartilla on pattitilanteessa etu puolellaan. 50 pisteen laitahyökkääjä on seuralle tärkeä palanen jälleenrakennusprosessissa. Reinhart varattiin NHL:ään vuonna 2014 koko varaustilaisuuden toisena pelaajana Buffalon toimesta.

Ensimmäisen täyden kautensa pelannut Miles Wood yllätti monet Devils-fanit. Työteliäs laituri iski kauden aikana 19 maalia ja antoi 13 maalisyöttöä. Woodilta odotetaan vielä kasvua ensi kaudeksikin, jos New Jersey Devils mielii pudotuspeleihin. Harjoituskauden väliin jättäminen ei vaikuta hyvältä.

Anaheimin Nick Ritchie on niin ikään ilman sopimusta. Ykköskierroksen varaus ei ole urallaan onnistunut nousemaan kärkiketjujen hyökkääjäksi, vaikka mahdollisuuksia on tarjottu. Kummallakin pelaamallaan NHL-kaudella hyökkääjä on jäänyt alle 30 tehopisteen.