New York Rangersiin tulokassopimuksen kesällä rustannut suomalaishyökkääjä Ville Meskanen valmistautuu kovalla treenillä uransa ensimmäiseen kauteen Pohjois-Amerikassa.

− Oli lähtökohtaisesti vähän erilainen kesä. Vedin Ilveksen mukana ja koetin panostaa asioihin, joista Rangersin leirillä puhuttiin. Jalkoihin piti saada voimaa, ja olen sitä saanutkin, 22-vuotias nuorukainen sanoi Jatkoaika.comin haastattelussa.

− Minun kohdallani on varmasti vähän eri tilanne kuin junnupelaajilla siinä, mitä he haluavat. En minäkään ikäloppu ole, mutta tiedän, millainen pelaaja olen. He ovat tykänneet tyylistäni pelata. Tarkoitukseni on olla 2.0 Ville Meskanen viime kauteen nähden.

Meskanen nousi viime kaudella ison kansan tietoisuuteen, kun hän nakutti Ilveksen riveissä 48 ottelussa kovat tehopisteet 24+20=44. Nuori hyökkääjä uskookin, että sama tahti jatkuu ”taalaliigassa”.

− Uskon laittavani kiekkoa verkkoon samalla tavalla kuin Liigassakin. Nämä muutamat ykköskierroksen varaukset olivat omassa hommassaan hyviä, ja jokaisen huippuominaisuudet olivat hyvin nähtävillä.

Meskasen NHL-kausi alkaa suurella todennäköisyydellä AHL:n puolella, mutta myöskään NHL-paikan ryöstäminen harjoitusleirillä ei ole täysi mahdottomuus.

− Olen aika stressittömässä tilassa ja lähden katsomaan, mihin rahkeet riittävät. Jos he päättävät, etten vielä ole valmis NHL:ään, niin olen Pohjois-Amerikassa koko kaksivuotisen sopimukseni.

AHL:n pitkät pelimatkat eivät pelota tamperelaista.

− Mitään varasuunnitelmia ei ole. Olen valmis nielemään sitä paskaa AHL:n pitkillä bussimatkoilla. En osaa nukkua bussissa, ja se vähän kismittää. Netflix auki ja kuulokkeet korviin.

Meskasen kiekkoidoleihin kuuluu yksi NHL:n kovimmista maalitykeistä, Aleksandr Ovetshkin.

− Tuoreen Stanley Cup -mestarin kohtaaminen olisi hienoa. Olen pienestä pitäen seurannut Aleksandr Ovetshkinia. Toki myös muiden suomalaisten kohtaaminen on mahtavaa.

Suomalaishyökkääjällä on jo suunnitelma valmiina, miten hän tekee ensimmäisen NHL-maalinsa.

− Olisihan se upeaa viedä jotain huippupuolustajaa aivan kahville − esimerkiksi P.K. Subbania. Siitä sitten kiekko ylähyllylle, Meskanen sanoi.