Philadelphia Flyersin kesän 2016 varaustilaisuuden ykkösvaraus (22.) German Rubtsov jätti viime kauden päätteeksi Kanadan juniorisarja QMJHL:n ja hän tavoittelee NHL-paikkaa syyskuussa alkavalla Flyersin harjoitusleirillä.

Vitjaz Podolskin kasvatti tunnetaan pienoisena kohupelaajana Venäjällä. 20-vuotias hyökkääjälupaus lähti vuonna 2017 Kanadassa järjestettyihin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin ja siirtyi heti turnauksen jälkeen yllättäen QMJHL:ssä pelaavaan Chicoutimi Saguenéensiin.

Vitjazin GM Igor Varitsky ei totisesti pitänyt siitä, että suurlupaus ei ilmoittanut ollenkaan lähdöstään.

– Kerron teille mielipiteeni. Hänestä ei tule NHL-pelaajaa. Hänellä on ainakin kaksi loukkaantumista vuodessa. Kyllä, olemme yhteydessä häneen ja seuraamme häntä. Kun hänen sopimuksensa päättyy, hän vain istuu katsomossa ja odottaa mahdollisuuttaan. Se on hänen valintansa. Ovemme ovat aina auki hänelle. Odotamme häntä, jos tietenkin hän ajattelee samoin. Emme kuitenkaan anna mitään etuoikeuksia hänelle, Varitsky latasi katkeran kuuloisena Championat-lehdelle.

Sentterin pelipaikkaa pelaava Rubtsov teki viime kaudella QMJHL:ssä Saguenéensin ja Acadie-Bathurst Titansin riveissä yhteensä 49 ottelussa tehot 15+28=43. Pudotuspeleissä venäläishyökkääjä summasi 19 otteluun tehopisteet 5+5=10.