Suomalaishyökkääjä Henrik Haapala dominoi Liigaa kaudella 2016-17, kun hän nakutti huikeat 60 tehopistettä ja voitti sen avulla pistepörssin. Huikea kausi toi lopulta 175-senttiselle taiturille NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa.

Haapalan viime kausi ei kuitenkaan mennyt aivan nappiin, kun hän pääsi pelaaman NHL:ssä vain viisi ottelua tehoin 0+1. 24-vuotias hyökkääjä pelasi farmin puolella 20 ottelua myös vaatimattomin tehoin 3+5=8.

Haapala palasi helmikuussa takaisin Tapparaan lainasopimuksella ja tuloksena oli kelvolliset tehot. Nuorukainen summasi viidessä runkosarjaottelussa tehopisteet 2+5=7, kun taas pudotuspeleissä hän kirjasi 14 pelissä tehot 4+6=10.

The Athletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt asiantuntija Corey Pronman ei kuitenkaan nosta Haapalaa kovinkaan korkealla Panthersin lupausten listauksessa. Haapala löytyy vasta sijalta 13.

– Haapalalla on taitoa, mutta en ole vakuuttunut siitä, että hänen kokonsa sekä hänen nopeus/taito -kombinaationsa riittää NHL:ään, Pronman arvioi.

Haapala aloittaa kautensa Panthersin harjoitusleiriltä ja hänellä on siellä muutama viikko aikaa näyttää Pronmanin väite vääräksi.