Edmonton Oilers uudisti kesän aikana valmennusosastoaan kiinnittämällä Calgary Flamesin päävalmentajana toimineen Glen Gulutzanin ja Anaheim Ducksin apumiehenä operoineen Trent Yawneyn.

Oilers kärsi viime kaudella ajoittaisesta pelin hitaudesta, eikä joukkue yltänyt lähellekään pudotuspeliviivaa. Tulevalla kaudella tähän halutaan tehdä kuitenkin välitön täyskäännös.

– Pelinopeus on yksi suurimmista asioista. Olemme pohtineet muutamia hienosäätöjä, joilla saamme sen toimimaan, Gulutzan sanoi Sportsnetin haastattelussa.

Yksi päättyneen kauden epäonnistujista oli järkälemäinen Milan Lucic, jonka pelaaminen näytti paikoitellen todella vaikealta, eikä mies onnistunut takomaan koko kauden aikana kuin 10 täysosumaa. Gulutzan ei malta odottaa pääsevänsä valmentamaan 30-vuotiasta luunmurskaajaa.

– Mielestäni hän on edelleen yksi NHL:n pelätyimmistä pelaajista. Liigassa on kaksi pelaajaa, jotka saavat tilaa pelkällä läsnäolollaan. Yksi on Ryan Reaves ja toinen on Lucic. Tiedän, että muut joukkueet ovat varuillaan hänen kanssaan, Gulutzan totesi.

Kanadalaisvalmentaja uskoo tietävänsä, mistä Lucicin alavireisyys johtui.

– Yksi asia, jota valmentajina joskus aliarvostamme, on itseluottamus. Tällä tasolla moni asia on päästä kiinni. Hänen täytyy nollata viime kausi mielestään ja keskittyä tulevaan.