Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue päätti Kanadassa pelattavan Hlinka Gretzky Cupin näyttävästi, kun Pikkuleijonat murskasi jumbofinaalissa Sveitsin maalein 8-2.

Näin joukkue pesi upeasti kasvonsa pettymyksen täytteisen alkulohkonsa jälkeen, jossa Suomi hävisi kaikki kolme otteluaan.

Pikkuleijonien suurin syömähammas oli kakkosketju, jossa pelasivat hyökkääjät Patrik Puistola, Henri Nikkanen ja Kasper Simontaival. Puistola iski tehot 3+2, Nikkanen 2+4 ja Simontaival 0+3.

Pisteidensä turvin 17-vuotias Nikkanen nousi turnauksen pistepörssissä jaetulle kolmospaikalle yhdessä Puistolan ja yhdeksän muun pelaajan kanssa. Näytöt tulivat varsin hyvään paikkaan, sillä Nikkasesta on povattu vuoden 2019 NHL-draftin yhdestä kovimmista suomalaisnimistä.

Päättyneellä kaudella nuorukainen pelasi JYPin A-junioreissa, jossa hänen tililleen kertyi 50 ottelua ja 38 tehopistettä (20+18). Ensi kaudella hän palaa kasvattiseuraansa Jukureihin, jossa hänelle avautuu mahdollisesti paikka jopa miesten Liiga-joukkueessa.