Chicago Blackhawks -legenda Stan Mikita on kuollut.

– Suuren surun täyttämänä, Mikitan perhe tiedottaa, että Stan on menehtynyt tiistaina 8. elokuuta 78 vuoden ikäisenä, Blackhawks kertoi verkkosivuillaan.

Mikita edusti koko 22 vuotta kestäneen NHL-uransa ajan Chicagoa, jonka väreissä hän voitti neljä Art Ross Trophya, kaksi Hart Memorial Trophya, kaksi Lady Byng Memorial Trophya ja Stanley Cupin vuonna 1961.

Hän johtaa myös Blackhawksin kaikkien aikojen piste- syöttö- ja ottelutilastoa tehden 1394 peliin huimat 1467 tehopistettä (541+926).

Chicago jäädytti Mikitan pelinumeron 21 vuonna 1980 ja hänet valittiin Hockey Hall of Fameen kolme vuotta myöhemmin.

– En voi sanoin kuvailla sitä surua, jonka Stanin menehtyminen meille aiheuttaa. Hän merkitsi todella paljon Blackhawksin organisaatiolle ja kaikille chicagolaisille. Hän jätti jäljen, joka säilyy ikuisesti fanien sydämessä – ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Stan teki kaikista parempia ihmisiä, Blackhawksin puheenjohtaja Rocky Wirtz sanoi.