Maalivahti Cam Ward edusti Carolina Hurricanesia peräti 13 vuoden ajan ja tulevalla kaudella hänet nähdään ensimmäistä kertaa eri joukkueen väreissä.

Chicago Blackhawks kiinnitti vapailla markkinoilla lymynneen kanadalaisvahdin vuoden mittaisella sopimuksella. Edessä on pieni totuttelujakso, sillä vastassa on täysin uudet pelikaverit ja ”jokseenkin” erilainen fanikulttuuri. 34-vuotias konkari myöntää tilanteen aiheuttavan pienimuotoista jännitystä.

– Tieto siitä, että astun uuteen kaupunkiin ja organisaatioon, jossa on fanaattinen kannattakunta, saa ihoni kananlihalle. On todella jännittävää päästä pelaamaan United Centerissä, Ward kertoi sunnuntaina Daily Heraldin haastattelussa.

Muutos on todellakin melkoinen. Chicagon kotiotteluissa kävi viime kaudella keskimääräisesti enemmän katsojia kuin missään muussa NHL-kaupungissa. Carolinassa tilanne oli päinvastainen ja katsomoiden täyttökapasiteetti oli pienin koko liigassa (71,8 prosenttia).

– Carolinassa on paljon lojaalisia ja upeita faneja, mutta ei ole mikään salaisuus, että yleisömäärät ovat aina melko vähäisiä. Odotan innolla pääseväni pelaamaan loppuunmyydyssä areenassa intohimoisten kannattajien keskellä, Ward hehkutti.

Wardin ensisijainen rooli Blackhawksissa on toimia kakkosvahdin virassa, mutta Corey Crawfordin terveysongelmat saattavat avata hänelle paljon peliaikaa jo alkukaudesta lähtien.