Suomen huippulupaus kiintyi tuhannen NHL-ottelun joukkuetoveriin: ”Roolimallini”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin viime kesän ykköskierroksen varaus Henri Jokiharju on askeleen lähempänä NHL:ää. Hän kuului parhaimmistoon hiljattain päättyneellä tulokasleirillä, mutta syyskuun harjoistusottelut ovat nuorukaiselle tärkein ajankohta, kun valmennusjohto pohtii ensi kauden pelaajaryhmää.

Huippulupaava puolustaja aikoo tehdä mitä tahansa NHL-paikan eteen. Hän kertoi NHL.com:n haastattelussa tutustuneensa Chicagon huippupakkiin Duncan Keithiin oppiakseen lisää puolustajan roolista. Kaksinkertainen Norris-voittaja Keith onkin jo ehtinyt opastaa 19-vuotiasta tulokasta kesän aikana paljon.

– Keith on roolimallini. Hän pystyy pelaamaan 30 minuuttia ottelussa väsymättä ja tekemättä virhettäkään. Hän on yksi suurimmista kavereista keille juttelen ja keneltä haluan oppia eniten, Jokiharju kuvailee.

Keith voi opettaa Jokiharjulle tempun jos toisenkin. Hänellä on takanaan 13 kautta ja 995 ottelua maailman kovimmassa kiekkosarjassa, joten Jokiharju on saanut mentorikseen todellisen ammattilaisen.

Toiseksi esikuvakseen Jokiharju mainitsee Alex DeBrincatin, joka pelasi viime kaudella tulokkaana, mutta oli siitä huolimatta joukkueensa toiseksi tehokkain maalipyssy 28 osumallaan. DeBrincat on suomalaislahjakkuutta vuoden vanhempi, mikä antaa Jokiharjulle lisää uskoa omiin kykyihinsä.

– Alex saapui tänne vuosi sitten ja pääsi pelaamaan, joten miksen myös minäkin tänä vuonna? En halua luoda itselleni paineita. Katsotaan miten käy, Jokiharju lisää.