Arizona Coyotesin viime kausi päättyi jo ennen kuin se ehti edes alkaa. Syyskaudella joukkue sukelsi todella syvissä vesissä ja ensimmäisestä 41 ottelusta taskuun jäi vain yhdeksän (!) voittoa.

Kevätkaudella kojootit heräsivät kuitenkin syysmasennuksestaan ja lopuista runkosarjapeleistä tarttui jo 47 pistettä. Etenkin maaliskuu sujui erinomaisesti.

Kausi on aina hyvä päättää iloisissa merkeissä ja Arizonan leirissä odotetaan jo innolla tulevaa kautta.

– Emme malta odottaa, että kausi tärähtää käyntiin. Kaikki sanoivat keväällä, että hyvä vireemme johtui paineettomasta tilasta, mutta todellisuudessa yhdistyimme joukkueena ja löysimme identiteettimme, Coyotes-sentteri Derek Stepan sanoi torstaina NHL:n verkkosivuilla.

Joukkue on haalinut kesällä erinomaisia vahvistuksia, kun hyökkääjät Alex Galchenyuk, Michael Grabner, Vinnie Hinostroza sekä puolustaja Jordan Oesterle liittyivät kojoottipaitaan. Arizona menetti Galchenyukin yhteydessä Max Domin, mutta pintapiirteittäin ryhmä näyttää nyt entistä vahvemmalta.

– Kun tuijottaa viime kauden tilastoja, voi nähdä että meillä oli vaikeuksia maalinteon suhteen. Galchenyuk osaa tehdä maaleja. Hän teki 30 maalia kaudella 2015-16. Hän on vasta 24-vuotias, mutta pelannut liigassa jo kuusi kautta. Häneltä löytyy kokemusta ja tuollainen maalimäärä tekee hänestä eliittipelaajan, Stepan hehkutti.

Arizona solmi kesän aikana myös kaksi tärkeää jatkosopimusta, kun Oliver Ekman-Larsson ja Niklas Hjalmarsson sitoutuivat seuraan moneksi vuodeksi eteenpäin. Ekman-Larsson jatkaa kojoottipaidassa aina vuoteen 2027 asti. Hjalmarssonin sopimus päättyy vuonna 2021.

– En voi pukea sanoiksi, kuinka paljon jatkosopimukset merkitsevät Ekman-Larssonille ja Hjalmarssonille sekä koko joukkueelle. He uskovat tähän ja siihen, mitä meillä on parhaillaan käynnissä. Se on jotain valtavaa ja se alkaa nyt, Stepan kuulutti.