Keskushyökkääjä Aarne Talvitie on vielä monelle kiekkoseuraajalle hieman tuntemattomampi tapaus.

Päättyneellä kaudella Espoon Bluesin A-junioreissa tehot 34+24 (58) paukuttanut 19-vuotias nuorukainen varattiin NHL:ään New Jersey Devilsin toimesta kesällä 2017. Talvitie sai tovin odottaa huutoaan, sillä hänet poimittiin vasta 6. kierroksella ja numerolla 160.

Syksyllä 178-senttinen ja 90-kiloinen kahdensuunnan hyökkääjä lähtee ensimmäistä kertaa valloittamaan Pohjois-Amerikkaa, kun hän suuntaa Penn Staten yliopistojoukkueeseen (NCAA).

Viime viikolla Talvitie osallistui Devilsin tulokasleirille jo toisena kesänä peräkkäin, ja oli yksi leiriryhmän kärkipelaajista.

– Tällä kertaa kaikki tuntui hieman erilaiselta. Kun osallistuu leirille toista kertaa niin tietää, kuinka asiat toimivat. Vuosi sitten olin melko hermostunut. Tällä kertaa kaikki tuntui helpommalta, koska tunsin ihmiset ja tiesin kuinka asiat etenevät, Talvitie kertoi The Athleticin toimittaja Corey Masisakille.

Devils on seurannut jo pitkään Talvitien kehitystä ja huhtikuussa seuran apulais-GM Tom Fitzgerald vertasi häntä viime kauden sensaatiopelaajaan, Jesper Brattiin.

New Jersey varasi 19-vuotiaan Brattin numerolla 162 kesällä 2016. Ruotsalaishyökkääjän oli määrä aloittaa kausi 2017-18 OHL-seura London Knightsissa, mutta hän murtautui suoraan Devilsin kokoonpanoon. Tuloksena 74 runkosarjaottelua ja komeat 35 tehopistettä.

– Tykkään käyttää termiä: ”hänessä on hieman Brattia”. Hän on vahva kiekon kanssa, osaa laukoa ja pelaa aina katse ylhäällä, Fitzgerald hehkutti The Athleticille.

Myös Talvitien tuleva päävalmentaja Guy Gadowsky on innoissaan uudesta suojatistaan.

– En yllättyisi, jos hänestä tulee yksi joukkueemme tuottavimmista pelaajista. Hän tulee saamaan paljon jääaikaa jo sen takia, että hän pitää niin hyvää huolta oman pään pelaamisestaan ja hän on todella taitava kiekon kanssa. Hän on luontainen maalintekijä, mutta myös paljon, paljon muutakin, Gadowsky sanoi.

Kehitettävää löytyy kuitenkin vielä paljon, jonka myös vasemmalta ampuva Talvitie itsekin tiedostaa.

– Minun on kehitettävä mailankäsittelyäni, jonka lisäksi minun on opittava näkemään jää entistä paremmin. Teen kaukalossa paljon töitä ja olen hyvä luistelija. Pelaamiseni on melko suoraviivaista, mutta ottaakseni seuraavan askeleen, minun on opittava tietämään mitä tehdä kiekon kanssa. Minun täytyy oppia tiedostamaan paremmin, missä pelikaverini sijaitsevat jäällä. Nämä ovat niitä suurimpia asioita, joiden parissa tulen tekemään töitä.