Kuvassa: Blade Jenkins.

NHL-draftissa nähtiin joukko pelaajia, jotka oli siunattu mitä erikoisimmilla nimillä.

Urheilusivusto The Score listasi niistä 10 hervottominta, joiden joukossa on myös yksi suomalaispelaaja, Eetu Päkkilä, jonka New Jersey Devils valitsi numerolla 203.

Kunniamaininnan sai myös hyökkääjä Lenni Killinen, joka päätyi Carolina Hurricanesiin numerolla 104.

The Scoren Top10-listaus

10. Michael Kesselring, Edmonton Oilers

Tämän nimen pitäisi muistuttaa kaikkia Phil Kessel -vihaajia siitä, että Penguins-hyökkääjällä ei ole vain yhtä Stanley Cup -sormusta, vaan kaksi.

9. Shamil Shmakov, Colorado Avalanche

Shamil Shmakov kuulostaa alkuun aivan tavalliselta nimeltä, mutta sitten joku lisäsi nimen alkuun ”sh”, joka saa sen kuulostamaan keksityltä. Mutta se ei ole, ja tämä nimi on huikea.

8. Trey Fix-Wolansky, Columbus Blue Jackets

Fix-Wolansky voisi tarjota nopean korjausliikkeen (fix) Columbuksen maalinteko-ongelmiin. Kuvitelkaa Zach Werenski ja Fix-Wolansky pelaamassa yhdessä ylivoimapeliä. Voimme vain unelmoida tästä skenaariosta.

7. Eetu Päkkilä, New Jersey Devils

Devils voisi soittaa tämän kappaleen aina, kun Päkkilä tekee maalin, mutta korvata ”tequilan” hänen sukunimellään. Fanit menisivät sekaisin.

6. Wyatte Wylie, Philadelphia Flyers

Arizona Coyotesin olisi pitänyt tehdä kaikkensa saadakseen tämän miehen itselleen. The Wilie Coyote (Kelju K. Kojootti)? Vaikkei hän ikinä pääsisi NHL:ään, Wylie olisi ollut fanien suosikki Arizonan farmijoukkue, Tucson Roadrunnersissa (Maantiekiitäjä). Voisi sanoa että tässä tuhlattiin loistava mahdollisuus.

5. Linus Lindstrand Kronholm, Buffalo Sabres

Tämä on ehkä kaikkien aikojen ruotsalaisnimi. Kuuluttajat ja toimittajat saavat tästä päänsäryn, mutta fanit iloitsevat.

4. Blade Jenkins, New York Islanders

Blade (terä) on todellakin mahtava kiekkonimi, ja hän voisi kuulua myös White Goodmanin polttopallo -joukkueeseen. Harmi kun tämä nimi ei ole mikään tavanomainen. Stick blade (lapa)? Skate blade (luistimen terä)? Tämä jätkä on syntynyt jääkiekkoilijaksi.

3. Semyon Der-Arguchintsev, Toronto Maple Leafs

Tavaamalla ”Der” kuulostaa siistiltä missä tahansa sukunimessä, mutta Arguchintsevin edessä? Se on pikemminkin dynaaminen der-oh.

2. Angus Crookshank, Ottawa Senators

Olisiko Agnus Crookshank loistava nimi kauhuelokuvan pahikselle?

1. Bulat Shafigullin, Los Angeles Kings

Suurin osa listan nimistä olivat siunattuja joko loistavalla etu- tai sukunimellä. Mutta Bulat Shafigullinista löytyy nämä molemmat elementit. Voimme vain toivoa, että hänen laukauksensa lähtee kuin ammus (Bulat, lausuttuna kuin bullet).

Kunniamaininnat:

Lenni Killinen, Jonathan Gruden, Jasper Weatherby, Demetrios Koumontzis, Jacob Bernard-Docker, Yegor Sharangovich, Bode Wilde, Jett Woo