Toronto Marlies on AHL:n mestari 2017-2018. Juhlinnat alkoivat viime yönä, kun se kaatoi finaalisarjan seitsemännessä ottelussa Dallas Starsin farmiseura Texas Starsin murskaluvuin 6-1.

Torontolaisten riveissä pelasi suomalaishyökkääjä Miro Aaltonen, joka on viilettänyt tänä keväänä joukkueen ykkössentterinä. Vastustajan riveissä nähtiin myös sinivalkoista väriä, kun Roope Hintz pelasi ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa ammattilaistasolla.

Aaltosen lisäksi oltaisiin voitu nähdä myös toinen suomalainen Calder Cup -mestari. Marliesista tammikuun aikana NHL:ään siirtynyt Kasperi Kapanen olisi voinut kauden jälkeen hypätä takaisin farmisarjaan. Salamannopea hyökkääjä päätti kuitenkin lähteä MM-kisoihin Lauri Marjamäen alaisuuteen, mistä menestystä ei kuitenkaan tullut.

On jossittelua, kun mietitään mikä olisi ollut Kapasen vaikutus Marliesin keväässä. Menestysmahdollisuudet eivät välttämättä olisi paljoakaan huonontuneet, sillä Kapanen teki kauden 28 AHL-ottelun aikana 24 tehopistettä.

Kapasen ketjukaveri ja Toronto Maple Leafsin ruotsalaislupaus Andreas Johnsson siirtyi NHL-kauden päätyttä takaisin AHL:ään ja sai välittömästi paljon vastuuta. Hän tulee saamaan tunnustuksensa, mutta Kapasen kohtalo on vielä auki.