Pelaaja-agentti Shumi Babaev kertoi The Athletic -lehdelle, että hänen suojattinsa, Ivan Nalimov vaatii siirtoa toiseen NHL-seuraan.

Babaevin mukaan Nalimov haluaa pelata ensi kaudella NHL:ssä, mutta pelaajan oikeudet omistavalla Chicago Blackhawksilla on aivan liian paljon maalivahteja.

– He todellakin pitävät hänestä (Nalimovista), mutta heillä ei ole ollenkaan tilaa hänelle. Heillä on viisi maalivahtia, Babaev kertoo.

Blackhawksin tuorein maalivahtihankinta on suomalainen Kevin Lankinen. 23-vuotias HIFK-vahti allekirjoitti yllättäen kolmivuotisen tulokassopimuksen toukokuussa Blackhawksin kanssa.

Blackhawksin muut maalivahdit ovat: Corey Crawford, Anton Forsberg, J-F Berube ja Collin Delia.

Vuoden 2014 varaustilaisuudessa Blackhawksiin kuudennella kierroksella (179.) valittu Nalimov pelasi tänä vuonna läpimurtokauden KHL:ssä. 23-vuotias maalivahtilupaus pelasi Admiralissa 17 ottelua kovalla torjuntaprosentilla 94,2. Hän siirtyi kesken kauden Salavat Julajev Ufaan ja pelasi siellä kuusi ottelua torjuntaprosentilla 92,7.

Nalimov allekirjoitti Ufan kanssa jatkosopimuksen kesken kauden, mutta purki sen kuitenkin myöhemmin yhteisymmärryksessä seuran kanssa, koska hän halusi siirtyä ensi kaudeksi NHL:ään. Babaevin mukaan Nalimov saattaa kuitenkin palata ensi kaudella KHL:ään, jos hänelle ei löydy NHL-seuraa.

Tilanne ei ole Blackhawksille mitenkään erityisen haasteellinen, koska he omistavat Nalimovin pelaajaoikeudet vielä seuraavan kolmen vuoden ajan.