Entisen NHL-vahti Clint Malarchukin tarina hakee vertaistaan. Nyt hän haluaa auttaa muita.

Huippuvahti muistetaan NHL:stä, jossa hän ehti torjua yli 10 kauden ajan. Uran traaginen hetki nähtiin kaudella 1989, kun vastustajan luistin viilsi maalivahdin kurkun auki.

Tilanne oli pelottava. Veri roiskui torjujan kaulasta rajun näköisesti jäälle. Lopulta kanadalainen saatiin pelastettua ripeiden toimien ansiosta.

Onnettomuus on yksi NHL:n historian tunnetuimpia. Torjuja menetti tilanteessa hurjat 1,5 litraa verta. Hän sai yhteensä 300 tikkiä.

Apua nuorille!

Malarchukin painajainen ei loppunut tähän. Traumat herättivät aiemmin vaivanneet masennuksen oireet – samalla torjuja yritti jopa riistää henkensä kahdesti.

57-vuotias maalivahti avautuu ongelmistaan elämänkerrassaan. Itsemurhayritykset johtuivat masennuksesta sekä mieltä vaivanneista traumoista.

Tarina sai lopulta onnellisen lopun – ex-huippuvahti sai apua ratkaisevalla hetkellä. Nyt hän kertoo, että hän haluaa puolestaan itse auttaa nuoria, jotka kärsivät masennuksesta tai harkitsevat jopa itsemurhaa.

– Olen todella onnekas ollessani elossa. Uskon, että selviyduin auttaakseni muita, jotka ovat joutuneet samaan tilanteeseen. Haluan, että he välttävät virheeni, Malarchuk kertoo.

Lähde: Marylandin yliopiston tiedote