Ruotsalaisseurojen tulisi kääntää siirtoneuvotteluissa katseensa Pohjois-Amerikassa kiekkoilevien suomalaisten suuntaan, kirjoittaa Expressen.

Sivusto nostaa listauksessaan esille Miro Aaltosen ja Kalle Kossilan nimet, joista molempien sopimukset päättyvät tähän kauteen. Expressen kuitenkin muistuttaa, että ainakin Aaltonen saanee näytönpaikan Toronto Maple Leafsin NHL-leirillä. Jos sopimusta ei kuitenkaan synny, tulisi Malmö Redhawksin iskeä tarjous pöytään.

– He (Malmö) tarvitsevat sentteriä. Aaltonen menestyisi varmasti upeasti SHL:ssä taitojensa ja nopeutensa avulla, Expressenin Sanny Lindström arvioi.

Kossila voisi olla puolestaan huima vahvistus tuoreelle SHL-mestari Växjö Lakersille. Ruotsalaisseuran materiaali on heikentymässä ja tilalle tarvitaan kovia nimiä. Kossila on pelannut edelliset kaksi kautta NHL-seura Anaheim Ducksin organisaatiossa.

– Ehkä paluu Eurooppaan on pakollista kuuden Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen? Kossilan joukkuekaveri Dennis Rasmussen voi varmasti kertoa paljon hyvää Växjöstä, Lindstörm kirjoittaa.